Объркан адрес от служителка на тел.112 вдигна на крак полицията в

...
Объркан адрес от служителка на тел.112 вдигна на крак полицията в
Коментари Харесай

Грешка на тел.112 вдигна на крак МВР в два града заради бомбена заплаха

Объркан адрес от служителка на тел.112 вдигна на крайник полицията в два града - Стара Загора и Горна Оряховица - след подаден сигнал за сложено взривно устройство. 

Пред Dir.bg секретарят на локалната администрация в града на липите Делян Иванов изясни, че през днешния ден в 12.10 часа мъжки глас се обадил на незабавния телефон и декларирал, че има сложена бомба в постройката на Община Горна Оряховица. 

Тъй като мъжът говорел много неясно, а позвъняването било от региона на Стара Загора, служителката на тел. 112 сметнала, че опасността касае локалната община. Само за 10 минути са евакуирани 400 чиновници на общинската администрация, регионът е отцепен, а служители на реда са претърсили цялата постройка. 

Взривно устройство не било открито и работата на общината била възобновена.

 Снимка: Община Стара Загора

Междувременно обаче записът е прослушан още веднъж и е открито, че има комплициране. Така час по-късно - към 13.15 часа - полицията във Велико Търново е осведомена за отправената бомбена опасност към Община Горна Оряховица.

Образувано е досъдебно произвеждане и локалната администрация в железничарския град също е евакуирана. Час по-късно инспекцията открива, че взривно устройство няма.

 Снимка: Facebook/Добромир Добрев

Сигналът обаче провокира гнева на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

" Днес някой се опита да се забавлява на гърба на чиновниците в Община Горна Оряховица и на жителите, които имат потребност от техните услуги. Заради сигнал за сложена бомба, работата на администрацията бе прекратена за повече от час. Служителите и жителите бяха евакуирани, а няколко служби се заеха с огледа на постройката. Нищо притеснително не беше намерено и Общината още веднъж възобнови своята работа, само че въпреки всичко остава неприятното чувство, че някой се гаври с хората . Благодаря на всички екипи, които бяха ангажирани с обследването и защитата на постройката. Както и на сътрудниците, които резервираха самообладание и продължиха работата си, без значение от напрежението ", написа той в профила си във Facebook.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР